Spyker möter GM i domstol

2013-06-10 08:59  

Detroit (TT). Efter att ha skjutits upp tre gånger ska den första förhandlingen i målet där Spyker har stämt General Motors på 20 miljarder kronor för att ha orsakat Saab Automobiles konkurs äga rum i en domstol i Michigan i USA.

Tvisten mellan de två tidigare Saabägarna handlar om att Spyker anser att GM sänkte Saab genom att säga nej till kinesisk inblandning.

Stämningen lämnades in i början på augusti i fjol. GM tillbakavisar anklagelserna och har begärt att stämningen avvisas.

Efter måndagens förhandling, där parterna ska redovisa sina argument muntligt, ska en domare avgöra om fallet går vidare till prövning eller läggs ner.

Domstolens informationsansvarige Rod Hansen säger till P4 Väst att det är ett komplicerat mål som kan ta tid. Något beslut från domaren väntas inte under dagen.

TT / Ny Teknik

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt