Segway lanserar stolen som ser ut som i Wall-E

2020-01-09 13:34  

Det tvåhjuliga originalet har fått ett syskon. Segways nya produkt är en stol placerad på den klassiska plattformen. S-Pod kommer att vara spärrad, men har kapacitet för 40 km/h.

Minns ni de svävande stolarna i Wall-E? Nu finns en snarlik i verkligheten – som dock går på hjul.

Segway hoppades förmodligen att deras balanserande tvåhjulingar skulle få samma genomslag i stadsmiljön som dagens elscootrar nu upplever. Så blev dock aldrig fallet. Företaget har förvisso en egen scooter i sortimentet, men på CES i Las Vegas presenterar man produkten som kan innebära en pånyttfödelse för Segways originalplattform.

Med nya S-Pod slipper man stå upp. Vad som kan liknas vid en bilbarnstol har parkerats på Segway-basens två hjul. Det innebär att man inte längre kan kontrollera fordonet genom att luta kroppen framåt och bakåt. I stället regleras framfarten med ett litet vred på en kontrollpanel.

Läs mer: Deras teknik får scootern att balansera när föraren har klivit av

Räckvidden är 69 kilometer och S-Pod ska kunna hantera lutningar på tio grader. Passageraren får inte väga över 120 kg. Hastigheten är spärrad till tolv kilometer i timmen, men stolen ska kunna låsas upp för att släppa loss toppfarten 40 km/h.

Med en vikt på 150 kg och en höjd på 152 centimeter är det inget fordon som man tar med sig på bussen. Segway tänker sig att S-Pod inledningsvis ska användas på avskilda områden som flygplatser, gallerior och temaparker. Det skriver Wired.

I USA finns redan en rad av fordonstyper som låter handikappade och seniorer ta sig fram i de här miljöerna, men de tre- och fyrhjuliga ”elmopederna” är mer skrymmande än Segways stol som ”svävar” på sina två hjul.

John Edgren

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt