Porsche får böta miljarder för avgasfusk

2019-05-07 16:20  
Porsche får böta 535 miljoner euro. Foto: Pixabay

Den tyska lyxbilstillverkaren Porsche får böta 535 miljoner euro, motsvarande omkring 5,7 miljarder kronor, för fusk med mätningar av avgasutsläpp.

Enligt tysk domstol har Porsches fusk lett till att dieselbilar som inte uppfyllt gällande utsläppsregler sålts i Europa och andra regioner.

Porsche, som är ett av Volkswagens dotterbolag, har inte överklagat.

2014 kom de första rapporterna om att vissa Volkswagen-bilar släppte ut mer skadliga ämnen än tillåtna nivåer och i september följande år anklagade amerikanska myndigheter Volkswagen för massivt utsläppsfusk som bolaget senare erkände.

Det omfattande fusket i Volkswagen-gruppen har hittills kostat koncernen 30 miljarder euro, motsvarande runt 320 miljarder kronor, i påföljder. Volkswagen, Audi och Porsche som straffats med dryga böter har alla fuskat med utsläppstester och sålt dieselbilar som inte uppfyllt utsläppskraven.

Texten är uppdaterad.

Mer om: Porsche Avgaser

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt