Nu kan den som har en Tesla lämna hunden i bilen – även de hetaste sommardagarna

2019-02-11 13:55  
Foto: Eeg, Jon

I veckan lanserar Tesla en funktion till hundens fördel. ”Dog mode” ser till att parkerade bilar har en behaglig temperatur, och berättar det för andra.

För hundägare kan det vara besvärligt att inte kunna lämna hunden i bilen när man ska handla eller göra andra ärenden. Tesla kan ha en lösning på problemet. I veckan får Model 3 funktionen ”Dog mode” som ska skydda hundar från att bli överhettade genom att behålla en lagom temperatur när bilen är parkerad, skriver nzherald.co.nz.

Med den nya funktionen kommer förbipasserande att kunna se på en skärm att hunden är okej, och det kommer att vara möjligt för bilägaren att skriva till exempel ”Jag mår bra och min ägare kommer snart” på displayen.

Läs mer: Här visar Musk upp nya raketmotorn Raptor

Det var efter många önskemål från Tesla-ägare som Elon Musk bestämde sig för att satsa på tekniken och den kommer troligtvis att vara ett tillägg till Teslas ”Cabin Overheat Protection System”.

Tillsammans med ”Dog mode” lanseras också ”Sentry mode” som ska göra det svårare att stjäla bilen. Funktionen ska använda sig av en kamera för att fota tjuvarna som försöker ta sig in. Och det ryktas även om att bilen ska spela klassisk musik på högsta volym vid inbrottsförsök, för att locka till sig förbipasserandes uppmärksamhet så de kan larma polisen.

Ellinor Molin

Mer om: Tesla Model 3

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt