Elon Musk: Vaktläge kommer nästa vecka

2019-02-08 14:56  
Nu ska Tesla rulla ut löning som förhoppningsvis ska mina inbrotten i bilarna. Foto: Tesla /Skärmdump Twitter

Lyxbilar är biltjuvars favoriter – och i USA plågas Teslaägare av många inbrott. Men nästa vecka kan det bli ändring på det då tillverkaren ska rulla ut ett nytt vaktläge.

Tyvärr är verkligheten den att där det finns fina bilar – finns det även biltjuvar. Tillverkarna har på flera olika sätt försökt öka säkerheten på sina bilar och numera krävs det en hel del teknik för att kunna ta sig in (om man nu inte vill krossa en ruta) och stjäla en bil.

Tesla har tagit det hela på allvar och redan i fjol introducerade de en möjlighet att använda bilens framåtriktade kamera för att spela in vad som händer, i första hand för att användas som dashcam och spela in under färd. Men Elon Musk pratade även om att den på sikt skulle kunna användas för att avskräcka tjuvar. Men det hela var mycket begränsat och använde som sagt bara en av alla kameror.

Och nu verkar det som att Tesla kommer introducera sitt nya system kallat vaktläge (Sentry Mode). Som vanligt var det via Twitter Elon Musk avslöjade att finessen kommer, och det redan nästa vecka.

Läs mer: Tesla söker patent på ny batteriteknik

Systemet ska innebära att en Teslabil kan avgöra om den utsätts för inbrottsförsök eller vandalisering – och då slå på kamerorna samt spela upp musik för att påvisa för tjuven att de är upptäckta. Musiken i fråga ska vara Bachs Toccata och Fuga.

Men det är inte allt. I uppdateringen kommer även ett hundläge. Det gör att klimatanläggningen är igång, även om bilen är avstängd, och ska förhindra att husdjur överhettas när de lämnas kvar i bilen.

Felix Björklund

Mer om: Tesla

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt