Nissan visar elhybrid för Le Mans

2013-10-21 09:57  

Nissan visar nu den elhybrid, Zeod RC, som ska ställa upp i nästa års 24-timmarslopp i Le Mans, en klassisk sportvagnstävling.

Den deltaformade bilen ska ställa upp i 2014 års sportvagnstävling i Le Mans, en 24-timmars uthållighetstävling som körts sedan 1923. Nissan har ännu inte släppt några detaljer kring motorer eller batterier, utom att tekniken baseras på teknik som används i Nissan Leaf Nismo RC, en racerbil baserad på eldrivna personbilen Nissan Leaf.

Zeod RC ska enligt Nissan kunna avverka ett helt varv på Le Mansbanan (ca 13,5 km) med enbart eldrift och köra den klassiska Mulsanneraksträckan i upp till 300 km/h. Bromsenergin återvinns och matas tillbaka till det eldrivna systemet. Men bilen kompletteras även med en liten, turbomatad förbränningsmotor.

Den nu visade bilen har tagits fram på endast 33 veckor. Det var i februari som Nissanchefen Carlos Ghosn meddelade att företaget tänkte ställa upp med en eldriven bil i 2014 års Le Manstävling.

Håkan Abrahamson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt