Monsteråkets premiär skjuts upp

2016-06-20 10:44  

Kolmårdens nya bergochdalbana i trä fick inte premiär i helgen, som det var tänkt. En komponent som hör till vagnarnas bygel måste bytas ut.

Lördagen den 18 maj skulle Kolmårdens nya bergochdalbana Wildfire ha öppnat för parkens besökare. Så blev det inte. Samma dag som träbanan skulle ha haft premiär meddelade parken på sin Facebook-sida att tekniska problem hindrar öppningen. En del i åkattraktionens vagnar måste bytas ut.

– Tågens bygelsystem har två av varandra oberoende låscylindrar. Nu har tillverkaren återkallat en del av en cylinder, säger Christer Fogelmarck, vd på Parks and Resorts som äger parken.

Han poängterar att Kolmården inte hittat något fel på byglarna, utan att finns en risk för ett fabrikationsfel.

Tillverkaren är det amerikanska företaget Rocky Mountain Construction, som nu återkallar samtliga cylinderdelar av typen som finns i Wildfire. Enligt Christer Fogelmarck kommer banan att öppna i veckan.

– Vi räknar med premiär på torsdag, som det ser ut nu, men det kan bli allt från onsdag till fredag. Det som avgör är när de nya cylindrarna som kommer från USA kan vara här, så det är en fråga om transport, säger han.

Ny teknik teståkte Wildfire på pressvisningen. Den åkturen kan du se här:

 

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt