Mitsubishi ratar Rally Dakar

2009-02-04 08:49  
Mitsubishi Racing Lancer

Flerfaldiga vinnaren av den krävande biltävlingen Rally Dakar, japanska Mitsubishi, har beslutat att inte längre delta i tävlingen.

Bolaget meddelar idag att man på grund av finanskrisen och den kris bilindustrin har hamnat i beslutat att inte längre delta i stora rallyevenemang, där Rally Dakar är det mest spektakulära och krävande.

Under de 30 Rally Dakar-tävlingar som arrangerats genom åren har Mitsubishi deltagit i 26 och vinnit 12, påpekar företaget. Genom att delta i tävlingen har bland annat fyrhjulsdrift utvecklats från tävlingsbilar till bilar i serieproduktion.

Förra året ställdes tävlingen in på grund av oroligheter i Västafrika. Men innan dess hade Mitsubishi en obruten serie segrar sedan 2001 i personbilsklassen.

Inför årets tävling, som flyttats till Sydamerika från Europa och Afrika, hade Mitsubishi tagit fram en dieseldriven modell, kallad Racing Lancer. Men den här gången var det Volkswagen som tog hem segern. Även Volkswagen deltog med dieseldrivna bilar, och det var första gången en dieseldriven bil vann rallyt.

Håkan Abrahamson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt