Miljöchefen inte nöjd med VWs avgasplan

2016-01-14 09:47  
Foto: Alamy

Chefen för USAs miljömyndighet EPA Gina McCarthy var inte nöjd med Volkswagenchefen Matthias Müllers plan för att korrigera utsläppen från märkets dieselfordon.

De båda träffades under en timme i EPAs högkvarter i Washington. Efter mötet var kommentaren från EPA att samtalen kring en lösning av problemet kommer att fortsätta.

Från Volkswagens sida var kommentaren att man uppskattar att McCarthy tog sig tid att träffa Volkswagen, och att företaget ska samarbeta fullt ut med miljömyndigheten.

Nyhetsbyrån Reuters rapporterar att chefen för EPAs enhet för transporter och luftkvalitet, Chris Grundler, som besökte bilmässan i Detroit, uppgav att Volkswagen inte har presenterat en godtagbar plan för hur problemet ska lösas.

Han sa att myndigheterna i USA vill se en snar lösning som innebär att bilägarna inte drabbas av några större besvär.

Den lokala miljömyndigheten i Kalifornien, Carb, har redan avvisat VW förslagna lösning på avgasproblemet och fick då stöd från den nationella miljömyndigheten EPA.

Någon tidplan för åtgärderna har dock inte presenterats av vare sig de amerikanska miljömyndigheterna eller Volkswagen.

 

Håkan Abrahamson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

Här är reglerna för kommentarerna på NyTeknik

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Aktuellt inom

Debatt