Här vill Tesla öppna sin europeiska fabrik

2019-08-26 13:30  
Arbetet med bygget av Gigafactory 3 i Kina är i full gång. Nästa steg väntas bli en bilfabrik i Europa. Foto: Imaginechina

Planerna på en europeisk Gigafactory rullar på. Tesla är enligt uppgifter på jakt efter tomter i de västliga tyska delstaterna.

Teslas vd och grundare Elon Musk har länge pratat om sina planer på att anlägga Gigafactory nummer fyra i Europa. Nu verkar biltillverkaren ha bestämt sig för var den ska ligga.

Tesla ska vara i färd med att inspektera flera tomter i den tyska delstaten Nordrhen-Västfalen, det rapporterar Reuters med hänvisning till lokaltidningen Rheinische Post. Delstaten gränsar mot Nederländerna och Belgien och är med storstäder som Köln och Düsseldorf landets folkrikaste.

Läs mer: Walmart stämmer Tesla för en rad bränder i solpaneler

Biltillverkaren ska också ha tittat på tomter i delstaten Niedersachsen som ligger direkt norr om Nordrhen-Västfalen. Det bekräftades förra veckan av förbundslandets finansminister Bernd Althusmann.

Elon Musk har vid ett par tillfällen skrivit på Twitter att Tyskland, och i synnerhet gränslandet mot Frankrike, förmodligen skulle vara förstahandsvalet vid en europeisk expansion.

Tesla har inte kommenterat uppgifterna.

Simon Campanello

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt