Här vill Tesla öppna sin europeiska fabrik

2019-08-26 13:30  
Arbetet med bygget av Gigafactory 3 i Kina är i full gång. Nästa steg väntas bli en bilfabrik i Europa. Foto: Imaginechina

Planerna på en europeisk Gigafactory rullar på. Tesla är enligt uppgifter på jakt efter tomter i de västliga tyska delstaterna.

Teslas vd och grundare Elon Musk har länge pratat om sina planer på att anlägga Gigafactory nummer fyra i Europa. Nu verkar biltillverkaren ha bestämt sig för var den ska ligga.

Tesla ska vara i färd med att inspektera flera tomter i den tyska delstaten Nordrhen-Västfalen, det rapporterar Reuters med hänvisning till lokaltidningen Rheinische Post. Delstaten gränsar mot Nederländerna och Belgien och är med storstäder som Köln och Düsseldorf landets folkrikaste.

Läs mer: Walmart stämmer Tesla för en rad bränder i solpaneler

Biltillverkaren ska också ha tittat på tomter i delstaten Niedersachsen som ligger direkt norr om Nordrhen-Västfalen. Det bekräftades förra veckan av förbundslandets finansminister Bernd Althusmann.

Elon Musk har vid ett par tillfällen skrivit på Twitter att Tyskland, och i synnerhet gränslandet mot Frankrike, förmodligen skulle vara förstahandsvalet vid en europeisk expansion.

Tesla har inte kommenterat uppgifterna.

Simon Campanello

Mer om: Tesla Elbilar

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt