GM visar elbilen Bolt EV

2016-01-07 14:16  
GM-chefen Mary Barra visar elbilen Chevrolet Bolt EV på konsumentelektronikmässan i Las Vegas. Foto: GM

GM-chefen Mary Barra presenterade i veckan den helt eldrivna bilen Chevrolet Bolt EV som ska säljas för omkring 250000 kronor.

För ett år sedan visades en konceptversion av bilen, vid årets elektronikmässa CES i Las Vegas visar nu GM upp bilen så som den kommer att se ut när serieproduktionen drar igång i slutet av året.

Med bilen tar GM steget in bland tillverkare som försöker intressera en vanlig bilköparpublik för elbilar och lovar en prislapp i USA som understiger 30000 dollar, idag 256000 kronor.

Bilen ska bli möjlig att köra utan att föraren får det som beskrivs som räckviddsångest och räckvidden är satt till minst 320 km mellan laddningarna. Batteriet laddar fullt vid laddning hemma på nio timmar, men kan snabbladdas till 80 procent på en timme.

Närmare data om batterikapacitet och prestanda för bilen ska presenteras på bilmässan i Detroit nästa vecka.

Bland detaljer som presenterats på CES hör kamera som ersätter backspegeln och runtomsikt med hjälp av fyra kameror. En ny version av GMs infotainmentsystem My Link presenteras på en 10,2 tums pekskärm.

Håkan Abrahamson

Mer om: Elbilar

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt