GM öppnar för el-Opel

2010-04-26 11:15  

GMs Europachef Nick Reilly utesluter inte att hybridbilen Opel Ampera kan komma att tillverkas i Europa.

För några veckor sedan rapporterade Financial Times Deutschland att Opel Ampera inte skulle sälja i tillräckligt stora volymer för att motivera en tillverkning i Europa. I stället skulle bilen tillverkas i Detroit, sida vid sida med tvillingen Chevrolet Volt.

Men i helgen skriver tidningen Wirtschaftswoche att Nick Reilly i en intervju säger sig på sikt kunna se att tillverkningen av bilen kan förläggas till Europa. Inledningsvis blir det Detroit som rullar ut Ampera, men beroende på hur väl mottagen den blir i Europa kan tillverkningen så småningom flytta hit. Opels anläggning i Bochum är då inte utesluten, skriver Wirtschaftswoche.

Dessutom arbetar Opel med att utveckla en rent eldriven bil, säger Reilly i intervjun. Det blir en liten bil, mindre än Opels nuvarande småbil Corsa.

Håkan Abrahamson

Mer om: Opel Elhybrid

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt