Första dödsolyckan i ”dela bil”-bolag

2014-11-04 08:34  
Dela bil-företaget Lyft har gjort sig känt för sin mustasch-logotype. Nu har företaget drabbats av sin första dödsolycka, Foto: Lyft

I helgen drabbades ett ”dela bil”-företag, av sin första dödsolycka. Räcker företaget Lyfts försäkring?

I helgen dog passageraren Shane Holland i en bilolycka utanför Sacramento i Kalifornien. Det ovanliga med olyckan är att det är den första som drabbat ett ”dela bil”-företag som Uber, Lyft eller Get Taxi.

Shane Holland åkte med en Lyft-taxi, som kraschade mot ett träd i svårt regnväder, skriver sajten Cnet.

Sedan den här typen av nya taxibolag dykt upp har ansvarsfrågan vid en olycka diskuterats. Är det föraren som i sin privatbil tar med sig en okänd passagerare som är ansvarig, eller är det taxibolaget? Räcker försäkringen?

Så sent som i somras skaffade sig Lyft en försäkring, som uppges täcka kostnader upp till 7 miljoner dollar per olycka. Det gäller kostnader som uppkommer om föraren anses ha varit ansvarig eller oaktsam.

I just detta fall är det ännu inte klart vem som var ansvarig för olyckan.

Det är också denna försäkring som Lyfts talesperson hänvisar till när frågan kommit upp i samband med dödsolyckan.

- Lyfts 7-miljonerförsäkring, vilken inkluderar oförsäkrade förare, ska täcka Lyfts förare och passagerare och övriga drabbade vid en tragisk olycka som denna, skriver Erin Simpson, till Cnet.

sin hemsida beskriver Lyft, känd för sin mustasch-logotype, vad försäkringen täcker mer i detalj.

 

 

Gilla Ny Teknik på Facebook

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt