Fordon

Första bilderna på Volkswagens nya elkombi

Foto: Volkswagen
Foto: Volkswagen
Foto: Volkswagen
Foto: Volkswagen

ID Space Vizzion har en räckvidd på 59 mil. Elkombin är en framtidsstudie, men Volkswagen ska presentera en produktionsklar version i slutet av 2021.

Publicerad

En serie av modeller i Volkswagens ID-familj ska säkerställa bolagets framtida dominans i elbilssegmentet, med en uttalad ambition att ta sig förbi Tesla.

Det första exemplaret av den förmodade storsäljaren ID.3 rullade ut från fabriken i Zwickau den 4 november. Nu presenterar biltillverkaren ID Space Vizzion.

Elbilskonceptet är förvisso en framtidsstudie, men ger en fingervisning om formspråket för kommande kombimodeller – men en produktionsklar version ska presenteras i slutet av 2021, för att sedan lanseras i flera versioner i Europa, Nordamerika och Kina.

ID Space Vizzion sägs erbjuda samma rymlighet som en suv. Kombin är byggt på VW:s modulära MEB-plattform och har en räckvidd på upp till 59 mil enligt WLTP. Detta ska kombineras med en dynamisk körprestanda.

På tekniksidan finns även en helt ny digitaliserad cockpit. Och VW trycker på att interiören består av hållbara material, exempelvis deras nya konstskinn Appleskin, som är tillverkat av restmaterial från äppeljuiceproducenter.

ID Space Vizzion kommer att visas upp mer ingående under Los Angeles Auto Show den 19 november. Det skriver VW i ett pressmeddelande.