Första bilderna på Volkswagens nya elkombi

2019-11-11 14:15  

ID Space Vizzion har en räckvidd på 59 mil. Elkombin är en framtidsstudie, men Volkswagen ska presentera en produktionsklar version i slutet av 2021.

En serie av modeller i Volkswagens ID-familj ska säkerställa bolagets framtida dominans i elbilssegmentet, med en uttalad ambition att ta sig förbi Tesla.

Det första exemplaret av den förmodade storsäljaren ID.3 rullade ut från fabriken i Zwickau den 4 november. Nu presenterar biltillverkaren ID Space Vizzion.

Elbilskonceptet är förvisso en framtidsstudie, men ger en fingervisning om formspråket för kommande kombimodeller – men en produktionsklar version ska presenteras i slutet av 2021, för att sedan lanseras i flera versioner i Europa, Nordamerika och Kina.

ID Space Vizzion sägs erbjuda samma rymlighet som en suv. Kombin är byggt på VW:s modulära MEB-plattform och har en räckvidd på upp till 59 mil enligt WLTP. Detta ska kombineras med en dynamisk körprestanda.

Läs mer: VW använder en kvantdator för att effektivisera trafikflödet

På tekniksidan finns även en helt ny digitaliserad cockpit. Och VW trycker på att interiören består av hållbara material, exempelvis deras nya konstskinn Appleskin, som är tillverkat av restmaterial från äppeljuiceproducenter.

ID Space Vizzion kommer att visas upp mer ingående under Los Angeles Auto Show den 19 november. Det skriver VW i ett pressmeddelande.

John Edgren

Mer om: Volkswagen

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt