Fiat och Peugeot ger inte upp sammanslagning

2019-10-30 07:10  
Fiat Chrysler återkallar 1,3 miljoner fordon. Foto: Pixabay

Den franska fordonstillverkaren PSA bekräftar att det förs samtal om ett samgående med den italienska konkurrenten Fiat Chrysler, rapporterar Reuters.

Bekräftelsen kommer sedan tidningen The Wall Street Journal och nyhetsbyrån AFP rapporterat om att Fiat Chrysler, trots ett misslyckat försök att få till en affär med Renault, fortsatt att söka samarbete i Frankrike och inlett samtal med PSA.

Om fusionen blir av väntas Carlos Tavares bli vd, samma roll portugisen nu har på PSA, där bland andra Peugeot, Citroën och Opel är samlade.

De skulle i så fall få ingå i samma bilmärkesgrupp som Alfa Romeo, Chrysler, Dodge, Jeep, Maserati – med flera.

Läs mer: Fiat friar till Renault – hoppas på sammanslagning

Den eventuellt nya koncernen väntas få ett börsvärde på kring 50 miljarder USA-dollar, motsvarande uppemot 500 miljarder kronor – mycket pengar, men ändå en signal om att marknaden inte skattar alla dessa klassiska märken vidare högt.

I USA är både General Motors och Tesla värderade till cirka 55 miljarder dollar just nu. Tyska Volkswagens börsvärde motsvarar i dollar 95 miljarder, medan japanska Toyota är global etta med ett värde på nästan 200 miljarder dollar.

Mer om: Fiat Peugeot

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt