Elon Musk tillbakavisar bedrägerianklagelser

2018-09-28 09:27  
Foto: AP Photo/Chris Carlson/TT

Den amerikanska finansinspektionen har stämt Tesla-vd:n Elon Musk för bedrägeri. Musk tillbakavisar nu anklagelserna och får även stöd av Teslas styrelse.

Den amerikanska finansinspektionen SEC har stämt Musk för säkerhetsbedrägeri efter att han den 7 augusti skrev på sitt twitterkonto, med mer än 22 miljoner följare, att han övervägde att privatisera elbilstillverkaren och ta företaget från börsen. Musk meddelade senare att han ändrat sig.

Enligt SEC var uppgifterna i Musks tweet "falska och missledande" och "skapade märkbar förvirring och marknadsstörning för Teslaaktien och skadade investerare".

Läs mer: Elon Musk stäms för förtal

SEC lämnade in sin stämning på torsdagen, efter börsens stängning, och kort därefter tillbakavisade Elon Musk anklagelserna.

"SEC orättfärdiga handlande gör mig mycket nedstämd och besviken", säger Musk i ett uttalande och bedyrar att han alltid agerat sanningsenligt och transparent med investerarnas bästa i fokus.

Även Teslas ledning och styrelse ställer sig bakom sin vd och säger i ett uttalande att de "har fullt förtroende för Elon, hans integritet och hans ledarskap".

Läs mer: Tesla förbereder Model 3 för Europa-lansering

Efter beskedet om SEC:s stämning föll Teslaaktien omkring 10 procent i efterhandeln på Wall Street.

Mer om: Elon Musk Tesla

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt