Elon Musk: Därför kraschade Falcon Heavy-boostern

2018-02-15 09:54  

Elon Musk har tagit bladet från munnen och berättat varför den tredje boostern kraschade efter avfyrningen av Falcon Heavy.

Nu har det gått en vecka sedan den historiska uppskjutningen av Space X jätteraket, och den just nu mest kraftfulla raketen, Falcon Heavy. I lasten fanns en Tesla som svävar fram mot Mars, för den som är nyfiken kan man följa bilens resa här.

Två av tre raketboosters landade i en vacker koreografi bredvid varandra på sina landningsplattor.

Men med den tredje, och mest kraftfulla boostern, gick det snett. Den skulle landa på en skepp till havs men misslyckades. Den missade sitt mål med 100 meter och störtade i havet i en hastighet av 484 kilometer i timmen. Två av tre motorer fungerade inte som de skulle.

via GIPHY

Nu har Space X utrett saken och Elon Musk har via sin favoritkanal Twitter berättat om vad som var problemet.

Tydligen fanns inte tillräckligt med tändvätska för att få igång de två yttre motorerna. Musk skriver sedan att åtgärden är ganska uppenbar. Mer tändvätska alltså.

Viktor Krylmark

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt