Challenger med Hellcat värsta muskelbilen

2014-05-22 09:18  
Dodge Challenger med Hellcatmotor. Foto: Chrysler

Chrysler lanserar en ny motorserie, Hellcat, som gör Dodge Challenger SRT till företagets ultimata muskelbil.

Hellcat är en 6,2 liters kompressormatad V8 som ska ge mer än 600 hästkrafter när den kommer i serieproduktion. Exakt effekt anges först då. Förutom i modellen Dodge Challenger förväntas den dyka upp i modellen Charger.

Med den nya motorn, den kraftfullaste V8 som Chrysler någonsin producerat, ska Challenger utmana konkurrenter som Ford Mustang Shelby GT500 med effekten 662 hästkrafter och Chevrolet Camaro ZL1 med 580 hästkrafter.

Men motorn kan även innebära intern konkurrens inom Chryslerkoncernen, där Challenger även fortsättningsvis kommer att erbjudas med den klassiska 6,4 liter Hemimotorn på 485 hästkrafter, och den 8,4 liters V10 på 640 hästkrafter som sitter i Viper.

Namnet Hellcat användes under andra världskriget som modellbeteckning på Grummans hangarfartygsbaserade stridsflygplan F6F Hellcat, samt på stridsvagnen M18, känd för att kunna nå hastigheter på över 90 km/h.

Håkan Abrahamson

Mer om: Chrysler

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt