Fordon

"Brasilien är Saabs bästa chans"

Robert Hewson, redaktör för Jane´s Air Launched Weapons. Foto: Lars Anders Karlberg
Robert Hewson, redaktör för Jane´s Air Launched Weapons. Foto: Lars Anders Karlberg
Robert Hewson tar emot priset Aerospace Journalist of the Year Award för sin analys av Norges upphandling av nya stridsflygplan. Artikeln var införd i Jane´s Defense under rubriken Questions Raised Over Norway’s JSF Cost Calculations. Foto: Cyril Bruneau
Robert Hewson tar emot priset Aerospace Journalist of the Year Award för sin analys av Norges upphandling av nya stridsflygplan. Artikeln var införd i Jane´s Defense under rubriken Questions Raised Over Norway’s JSF Cost Calculations. Foto: Cyril Bruneau
Saab vill gå in som partner i Embraers nya transportplan KC-390.
Saab vill gå in som partner i Embraers nya transportplan KC-390.

- Med Brasilien som partner i Gripen Next Generation ökar chansen för Saab på världsmarknaden väsentligt, säger flygvapenexperten Robert Hewson på Jane´s i London till Ny Teknik.

Publicerad

Saab gör ett smart drag sombjuder in Brasilien och dess flygindustrimed Embraer i spetsen att i praktiken bli hälftenägare i nya Gripen Next Generation, hävdar Robert Hewson, redaktör för Jane´s Air Launched Weapons.

- Utan Brasilien som partner är Saabs utsikter på världsmarknaden osäkra. Brasiliens val av stridsflygplan blir avgörande för fortsättningen av Gripen-programmet, säger Robert Hewson till Ny Teknik.

Hälften av en jättmarknad är helt OK
Han menar att ett svensk-brasilianskt Gripen har betydligt bättre förutsättningar att lyckas än en helsvensk Gripen, inte minst i den pågående, gigantiska indiska upphandlingen av flera hundra nya stridsflygplan.

- För Saabs och Sveriges del handlar det om utsikten till 50 procent av en riktigt stor marknad i Latinamerika och Asien med ett svensk-brasilianskt Gripen NG framför 100 procent av en snabbt krympande marknad för en helsvensk Gripen, säger Robert Hewson.

Avslöjade Norges räknebluff
Han är en välkänd och respekterad journalist på brittiska Jane´s Publishing Group.

Han har följt utvecklingen av Jas 39 Gripen, det svenska flygvapnet och den svenska flygindustrin sedan 1993, varit en frekvent Sverigebesökare och rapporterat om Gripen både i Jane´s Air Launched Weapons och i Jane´s Defense Weekly.

Det var Robert Hewson som avslöjade ihåligheten i den norska regeringens uppgifter om att Gripen NG skulle vara dyrare än Lockheed Martins F-35 Joint Strike Fighter.

Den artikeln, som publicerades i Jane´s Defense Weekly blev ”Best Breaking News Story 2009” och Robert Hewson fick prisetAerospace Journalist of the Year Award.

Läs Robert Hewsons artikel här.

Frankrikes politiska maskineri
Robert Hewson har hela tiden hävdat att Gripen NG är ett fantastiskt fint stridsflygplan som är väsentligt billigare i inköp och drift än konkurrenternas.

Men han vågar inte garantera att det räcker mot konkurrenterna Rafale från franska Dassault och Super Hornet från amerikanska Boeing.

- USA och Frankrike har en överlägsen ”political firepower” – ett politiskt maskineri som Sveriges saknar, säger Robert Hewson.

Vänta tills kontraktet är underskrivet
Men han poängterar att ingenting är klart förrän det finns ett underskrivet kontrakt.

- Innan det finns ett kontrakt med den brasilianska försvarsmyndigheten FAD kan president Lula säga hur många gånger som helst att han vill ha franska Rafale.

- Det är samma sak i Norge. Alla säger att Saab har förlorat i Norge, men det är inte sant. Det är en öppen affär ända fram till dess att Norge skriver kontrakt med Lockheed Martin – eller Saab, säger Robert Hewson.

Saabs offert till Brasilien

1. 60 procent av utvecklingen av Gripen NG i Sverige, 40 procent i Brasilien.

2. 80 procent av flygplansskrovet ska tillverkas i Brasilien.

3. Komplett monteringslina för Gripen NG byggs upp i Brasilien.

4.Stort brasilianskt inflytande över utveckling, design och tillverkning av kommande generation av Gripen.

5. Full frihet för Brasilien att välja vapen till Gripen.

6. Underhåll av nya Gripenmotorn i Brasilien.

7. Motköpsaffärer värda 175 procent av ordervärdet.

8. Ensamrätt för Brasilien att sälja Gripen NG i Latinamerika.

9. Samarbete om försäljning på världsmarknaden.

10. Saab går in som strategisk partner i utvecklingen av det nya brasilianska transportplanet Embraer KC-390.