Bepansrad byggmaskin ska fångar bovar

2015-02-10 17:07  

En bepansrad, specialutrustad bandlastare används mot beväpnade misstänkta som barrikaderat sig i byggnader.

Den kallas "The Rook" (Schacktornet) och är i grunden en Caterpillar banddriven kompaktlastare, som modifierats av Caterpillars återförsäljare Ring Power i Florida.

Manöverhytten har bepansrats och skopan ersatts av en skottsäker personkorg, som kan hissas upp med lastarmarna för insyn och/eller skottfält genom fönster på andra våningen.

Personkorgen kan även bytas ut mot en gripskopa för att tugga sig igenom väggar, en hydraulisk murbräcka för att slå ner dörrar eller skicka in gasbomber eller kameror i byggnaden, och lyftgafflar för att flytta undan bilar.

Ring Power uppger att den sex ton tunga belägringsmaskinen sålts till polismyndigheter i flera amerikanska delstater. Enligt nyhetsklipp på företagets hemsida har The Rook redan kommit till användning i jakten på en kidnappare i Florida och en polismördare i Pennsylvania.

 

 

Gilla Ny Teknik på Facebook

 

Tommy Harnesk

Mer om: Caterpillar

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt