Protest vid Teslas batterifabrik

2016-03-01 10:16  
Teslas stora batterifabrik utanför Sparks i den amerikanska delstaten Nevada ska vid full produktion tillverka batterier med en årskapacitet på 35 GWh. Foto: Tesla

Hundra arbetare lämnade bygget av Tesla stora batterifabrik Gigafactory i Nevada i protest mot vilken personal som används vid bygget.

En facklig talesman för aktionen säger till nyhetsbyrån Bloomberg att det är ett slag i ansiktet på arbetsstyrkan från Nevada att se inhyrd arbetskraft från kringliggande delstater som Arizona och New Mexico delta i bygget.

Tesla meddelade på måndagen att protesten gäller en inhyrd underleverantör och inte har något att göra med Teslas personalpolitik.

När bygget startade i september 2014 hade Teslachefen Elon Musk och Nevadas guvernör Brian Sandoval kommit överens om en skattereduktion på 1,25 miljarder dollar under 20 år samtidigt som hälften av den 6500 personer stora arbetsstyrkan ska utgöras av boende i Nevada.

Fabriksbygget har gått fortare än väntat och Tesla har nyligen börjat tillverka batterier och s k Powerwalls för stationärt bruk, rapporterar Bloomberg.

Håkan Abrahamson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt