Northvolt gasar på – söker nytt tillstånd

2018-08-06 10:34  
Skiss över Northvolts fabrik. Foto: Northvolt / Pressbild

Battericelltillverkaren söker tillstånd att bygga ytterligare en produktionslina i Skellefteå. Orsaken anges vara hög efterfrågan.

Det var i juni som battericellstillverkaren Northvolt fick miljötillstånd att börja bygga den första produktionslinan vid den planerade fabriken i Skellefteå. Tillståndet tillåter en produktion av batterier med 8 GWh lagringskapacitet årligen.

Fullt utbyggd ska fabriken kunna producera 32 GWh årligen. Nu tar Northvolt nästa steg på resan mot målet och ansöker om miljötillstånd för ytterligare en produktionslina på 8 GWh, rapporterar Norran.

– Planen har varit att bygga en lina per år. Nu snabbar vi på processen lite grann då efterfrågan från våra kunder är väldigt stor, säger kommunikationschefen Jesper Wigardt till tidningen.

Skogen huggs just nu ned på platsen där fabriken ska byggas. Produktionen av litiumjonceller är tänkt att dra igång 2020.

Johan Kristensson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt