Elbolag bakom Kaliforniens dödligaste brand

2019-05-16 09:48  
Foto: Noah Berger

Camp fire, som rasade i Kalifornien i höstas, blev den dödligaste och mest destruktiva branden i den amerikanska delstatens historia. Nu står det klart att den orsakades av ett stort elbolag, enligt brandskyddsmyndighet Cal Fire.

”Efter en mycket noggrann och grundlig utredning har Cal Fire slagit fast att Camp fire orsakades av elledningar som ägs och drivs av Pacific Gas and Electricity”, skriver Cal Fire i ett pressmeddelande.

Camp fire startade på morgonen den 8 november 2018 nära samhället Pulga i norra Kalifornien. När den väl var släckt några veckor senare hade branden bland annat kostat 85 människor livet och förstört drygt 18 000 byggnader.

Pacific Gas and Electricity har länge pekats ut som ansvarigt för Camp fire och bolaget har ansökt om konkursskydd i sviterna av branden.

Mer om: Brand Elbolag

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt