De är grönast av elektronikjättarna

2014-09-03 12:01  

Långt kvar till ”gröna” elektronikprylar, visar ny rapport. Men Apple spöar konkurrenterna i att minska företagets miljöpåverkan.

Apple är bäst av elektronikjättarna på att få bort giftiga kemikalier, minska energiavtryck och bygga hållbara leverantörskedjor. Det visar en ny rapport från Greenpeace som granskat elektronikföretag som Samsung, Sony, Nokia och Dell.

- Apple ger en försmak av vad företag kan göra för att städa upp elektronikmarknaden som ansvarar för stora miljöavtryck. Trots framsteg återstår mycket att göra innan företagen kan ge konsumenterna gröna mobiler, laptops och TV-apparater, säger Therese Jacobson, ekotoxikolog Greenpeace Sverige, i ett pressmeddelande.

Organisationen menar att framsteg har skett sedan en första granskning 2006, framförallt inom mobilmarknaden. Men att mer arbete krävs.

Angelica Söderberg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt