Uppgifter: Volvo lanserar ny modell mellan XC60 och XC90

2022-02-11 14:37  

En ny modell som storleksmässigt hamnar mellan XC60 och XC90. Det planerar Volvo Cars, enligt två personer insatta i planerna.

Den nya helelektriska modellen har den interna beteckningen V546 och kommer att tillverkas i fabrikerna i Kina och USA, berättar två källor med insyn för Automotive News.

Storleksmässigt kommer den att placera sig mellan den stora suven XC90 och den något mindre XC60. Den ska byggas på en ny elektrisk plattform.

Det finns inga bilder på hur den kan komma att se ut. Men under företagets Tech Moment i somras visades Concept Recharge upp, en konceptmodell som ska ge en hint om vilket formspråk Volvo tänker sig framöver.

Volvo Cars presenterade även Concept Recharge som "är ett manifest för nästa generations elbilar från Volvo". Foto: Volvo Cars

Läs mer: Volvo Cars mål: 1 000 km räckvidd – här är nyheterna från Tech Moment

Volvo räknar med en årlig produktion om 100 000 fordon av den nya modellen, varav 60 procent av dem ska tillverkas i Kina. Produktionen i Kina väntas dra igång sent 2024.

Volvo har nekat till att kommentera uppgifterna.

2030 är företagets ambition att endast tillverka rena elbilar. I dagsläget går det att köpa två helt elektriska modeller: XC40 Recharge och C40 Recharge.

En elektrisk ersättare till storsäljaren XC90, ursprungligen lanserad 2002, kommer under året. Den ska byggas på den nya plattformen SPA2, precis som Polestar 3.

Läs mer: Allt vi vet om Volvo Cars ersättare till XC90

Johan Kristensson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt