Windows 10 i fokus på Microsofts utvecklarfest

2016-03-30 11:30  
Microsofts Satya Nadella under Build 2014. Foto: TT/ Eric Risberg Foto: TT/ Eric Risberg

Ikväll börjar Microsofts stora utvecklarkonferens Build, som pågår i tre dagar i San Francisco. Här är hetaste förhandsryktena.

Windows 10 Redstone

Microsoft har gått från stora nya produktsläpp till kontinuerliga uppgraderingar. Den första lite större uppgraderingen av Windows 10 kallas Redstone och bör komma under Build.

Microsoft tros bland annat uppgradera Windows 10 Photo-appen så att den mer liknar Google Photos smarta funktioner. Detsamma gäller Microsofts kart-app (Maps). Dessutom förväntas assistenten Cortana bli smartare och Microsoft ska uppgradera webbläsaren Edge med tillägg.

Xbox ska kunna köra Windows 10-appar

Microsofts Universal Windows Platform möjliggör att appar sömlöst kan köras på telefoner, plattor eller pc. Nu ska det också fungera för Xbox.

Nyheter kring köpet av Xamarin

Förra månaden köpte Microsoft det i utvecklarkretsar hajpade bolaget Xamarin, som gör det enkelt att bygga appar som samtidigt klarar Android, Ios och Windows. Under Build lär det komma nyheter kring Microsofts planer för Xamarin.

Hololens släpps i kväll

Det är ännu lite oklart vad man egentligen ska ha Microsofts Hololens till. Mer än att det är ett coolt verktyg för AR, att överlagra information på det du ser. Idag ska i vart fall Microsoft släppa ett nytt utvecklarpaket. Under veckan har Microsoft också skickat ut headset till utvecklare.

Tips till redaktionen säger att Microsoft i kväll släpper Hololens som konsumentprodukt.

Linux och öppen källkod

Under senare år har Microsoft omfamnat både Linux och öppen källkod. Nu pratas det om utökat stöd för Linuxkommandon i Windows 10, bland annat med stöd för kommandotolken Bash för Ubuntu.

Är du på plats under Build? Kontakta oss gärna med tips.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

Här är reglerna för kommentarerna på NyTeknik

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Aktuellt inom

Debatt

COMSOL