”Vridet” ljus kan ge ultrasnabbt wifi

2017-10-31 09:26  
Foto: Alamy

TEKNIKSVEPET. Forskarnas lösning där information transporteras med ”vridet” ljus kan ge framtidens trådlösa internet. Läs ett urval av morgonens tekniknyheter här!

Metoden med att använda ljus, fotoner, för att transportera information är inte nytt. Men forskarna vid University of Glasgow har hittat ett sätt att ”vrida” ljuset och därmed få informationen att transporteras snabbare, rapporterar Science Alert.

Glas som är ännu mer osynligt för ögat. Jodå, det har forskarna vid Brookhaven National Laboratory's Center for Functional Nanomaterials tagit fram, rapporterar UPI. Lösningen för att få mer genomskinligt glas: En nano-yta av mönster som bryter ljuset annorlunda.

Jobbigt borsta tänderna på barnen? Investera i Kickstarterprojektet med prylen som borstar sötegrynens tänder per automatik, tipsar Mashable.

 

 

Prenumerera på Ny Tekniks kostnadsfria nyhetsbrev!

Gilla Ny Teknik på Facebook!

Angelica Söderberg

Mer om: Wifi

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt