Vestberg på scen med Avicii

2013-02-22 07:00  
Avicii hjälper Ericsson. Foto: AP Photo/Charles Sykes/Scanpix

MWC 2014. Ericssonchefen Hans Vestberg tar hjälp av dj-stjärnan Avicii på mobilmässan i Barcelona.

På tisdag är det världspremiär för Aviciis nästa låt. Den spelas för första gången på mobilmässan i Barcelona. Och det sker i samband med Hans Vestbergs framträdande.

De två står bakom projektet ”Avicii x you”, där musikintresserade världen över har uppmanats skicka in förslag till den svenska dj-stjärnans nästa låt.

– Det är första gången någon crowdsourcar musik i den här omfattningen, säger en entusiastisk Hans Vestberg.

Sedan projektet lanserades på elektronikmässan i Las Vegas i januari har över 4 100 artister från 140 länder laddat upp 13 000 ljudklipp. Folk har fått rösta på bidragen, och antalet lyssningar överstiger 900 000.

Ericsson-chefen förklarar valet av pr-partner med att musikprojektet är perfekt för att visa den kraftfulla kombinationen av mobilitet, bredband och molnet:

– För fem år sedan fanns inte infrastrukturen som gör det här möjligt. Och det är först nu som 2 miljarder människor har tillgång till internet.

– Och det är förstås jättekul för oss som svenskt företag att få samarbetamed en så extremt framgångsrik svensk artist, säger Hans Vestberg.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt