Universal tittar efter Blu-ray

2008-02-21 11:32  

Filmbolaget Universal var högupplösningstekniken HD DVDs främsta supporter. När Toshiba i förrgår beslöt lägga ner tekniken tvingas nu Universal vända sig till konkurrenten Blu-ray.

En företrädare för Universals enhet för digitala medier beklagade att Toshiba gav upp HD DVD eftersom de båda bolagen har samarbetat på ett bra sätt under utvecklingsfasen.

Samtidigt betonades fördelen med att det till slut blev ett segrande format, vilket underlättar för såväl konsumenter som producenter.

Förutom att filmbolagen nu kan koncentrera sig på utgivning endast i formatet Blu-ray planerar företag som Onkyo och Microsoft att stoppa tillverkningen av HD DVD-spelare.

Onkyo tillverkar HD DVD-spelare byggda med Toshibakomponenter för de europeiska och amerikanska marknaderna.

Microsoft har låtit tillverka en extern HD DVD-spelare som kan anslutas till spelkonsolen Xbox 360 när man vill använda den som videospelare.

Bakom Blu-ray står främst Sony, men formatet har haft stöd av ett stort antal hemelektroniktillverkare liksom flera stora datortillverkare.

Håkan Abrahamson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt