Trådlös laddplatta klarar tre samtidigt

2013-09-30 09:47  
Tre apparater kan laddas samtidigt på den induktiva plattan. Foto: PowerbyProxi

Världens största tillverkare av mobiltelefoner, sydkoreanska Samsung, investerar i en trådlös laddare som klarar tre apparater samtidigt.

Det är Samsungs riskkapitalbolag Samsung Ventures Investment som investerar drygt 20 miljoner kronor i företaget Powerbyproxi från Nya Zeeland.

Powerbyproxi har specialiserat sig på trådlösa laddare och har utvecklat en induktionsplatta som klarar att ladda upp till tre apparater samtidigt.

Systemet kräver att det finns en liten mottagare i apparaten som ska laddas. I mottagaren alstras ström när växelström går genom spolen i laddningsplattan och blidar ett magnetfält.

- Vi tror att trådlös kraftöverföring kommer att innebära en viktig förändring till hur konsumenter använder sina elektroniska apparater både hemma och på väg, säger Michael Pachos, investeraransvarig på Samsung Ventures America i ett pressmeddelande.

Det finns flera sammanslutningar för att skynda på utvecklingen av trådlös laddning. Powerbyproxi har anslutit sig till konsortiet Wireless Power Consortium som utvecklar en standard som kallas Qi.

Andra initiativ är Alliance for Wireless Power (A4WP) samt Power Matters Alliance.

Marie Alpman

Mer om: Samsung

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt