TAT:s grundare: Blackberry ett sjunkande skepp

2015-04-24 08:59  
Hampus Jakobsson lämnar Rim. Foto: Lis Timm

TAT:s grundare Hampus Jakobsson kommenterar nedläggningen av Blackberry i Malmö.

Hampus Jakobsson var med och grundade TAT, The Astonishing Tribe, 2002. Han tillhörde alltså gänget som tjänade stora pengar när bolaget såldes till Blackberrytillverkaren Rim för över 830 miljoner kronor. Hampus Jakobssom stannade kvar i bolaget till sommaren 2012, då han bestämde sig för att lämna. Sedan dess har han startat nya företag, och gått in som delägare i flera. Tillsammans med en annan TAT-grundare, Karl-Anders Johansson, äger han ett hus i Malmö, the Ground, som nyligen börjat användas av startups. Tio unga bolag finns på plats.

Hampus Jakombsson är naturligtvis ledsen över att 150 anställda i Malmö och Göteborg nu blir av med sina jobb.

- Tyvärr var det väl ett sjunkande skepp och detta var bara sista sucken. Första två åren efter uppköpet var det ju en fantastisk progress och mycket pekade i rätt riktning, skriver han i sin kommentar till Ny Teknik.

- Men tyvärr var väl Blackberry, precis som Nokia, sena på bollen och hann inte vända skutan. Too little, too late helt enkelt. Väldigt synd men senaste året har det känt som ett faktum att det skulle hända och frågan var bara när, fortsätter Hampus Jakobsson.

 

Mer om: Blackberry

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt