Tar gärna en roll i en reklamfilm

2012-09-12 07:00  

Tele2-chefen skulle inte ha något emot att synas i företagets reklamfilm tillsammans med svarta fåret Frank.

Mats Granryd vill absolut inte uppfattas som ”väldigt teknikfokuserad”. Det kanske passade på Ericsson. Men inte på Tele2 där traditionen mer präglas av en marknadsorientering, vilket bland annat yttrade sig i att tidigare vd:n Lars-Johan Jarnheimer själv var med i många av Comviqs reklamfilmer, som den snåla smålänningen.

Mats Granryd skulle kunna tänka sig att spela med i en reklamfilm tillsammans med Tele2:s populära svarta får Frank.

– Ja, varför inte. Men då skulle väl jag vara den där Dick, som står där med alla nya idéer.

Dick är killen i Tele2:s reklamfilmer som kommer med mängder av nya förslag till bossen Frank. Hittills har Frank nobbat alla hans idéer.

Frank har tillverkats av gänget som gjorde dinosaurierna till Jurassic Park. Rösten tillhör den amerikanska ståuppkomikern Andrew Donnelly.

Mats Granryd

Ålder: 50 år.

Familj: Fru och två barn.

Bor: I Täby utanför Stockholm.

Utbildning: Maskiningenjör från KTH, i Stockholm.

Karriär: Konsult på Andersen Consulting, sedan trogen Ericsson i 15 år. Först chef för ­Ericssons fabrik i Nynäshamn, sedan bland annat landschef i Egypten, Storbritannien och Indien. Han var under en period med i Ericssons koncernledning.

Springer: Halvmaran i Stockholm med sin dotter.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt