Sveriges hopp: 25 utvalda teknikföretag

2005-06-02 11:11  
Svenskt löfte

I går kväll blev det klart vilka 25 svenska teknikföretag som får chansen att under två dagar få träffa gräddan i den globala riskkapitalvärlden, topprankade teknikföretag och rådgivare i high tech-världen.

Stina Ehrensvärd och hennes Cypak i Uppsala är ett av Sveriges framtidshopp.
På en galamiddag I Stockholms stadshus i går kväll presenterades de 24 mest lovande teknikföretagen i Sverige just nu. De utvalda svenska bolagen har vaskats fram ur 400 ansökningar.

Det ska vara 25 bolag i Sweden Tech Tour men det 25:e namnet fattades. "En dark horse som presenteras senare", förklarade de ansvariga.

Dessa 25 teknikföretag ingår i den svenska delen av European Tech Tour, den ideella organisation som bildats för att "identifiera unika och innovativa teknikprojekt och teknikföretag som har potential att påverka det europeiska tekniklandskapet", som det står i programförklaringen.

De som nu ska visa upp sig för ett 60-tal riskkapitalister och andra viktiga intressenter skulle kunna vara direkt hämtade från Ny Tekniks fleråriga artikelprojekt Teknik i tillväxt. Många av de utvalda företagen har på ett tidigt stadium uppmärksammats av Ny Teknik.

- Utöver att ge dessa företag en bra möjlighet att få visa upp sig för investerarna hoppas vi med Tech Tour kunna väcka frågan kring hur vi ska underlätta uppkomsten och tillväxten av företag framöver, säger Lars-Olof Bäckman, ordförande för Tech Tour i Sverige.

Lars Anders Karlberg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt