Svenska företag höjer beredskapen i Egypten

2013-08-15 12:17  

Stockholm (TT). Electrolux har stängt sina fabriker i Egypten på grund av säkerhetsläget, och på Ericsson råder man sina anställda i landet att jobba hemifrån. – Vi valde i går att avbryta all verksamhet i fabrikerna. Vi ska göra en ny bedömning av säkerhetsläget på lördag kväll, säger Daniel Frykholm, presschef på Electrolux.

Electrolux har två kluster med fabriker i Egypten, båda kring Kairo.

2011 köpte Electrolux den egyptiska vitvarutillverkaren Olympic Group. Landet blev därefter en viktig kugge i Electrolux produktionskedja.

Totalt hade Electrolux vid slutet av 2012 över 6 700 anställda i Egypten.

Tidigare i somras skickade företaget hem tio icke-egyptiska anställda. Men de har efter det fått komma tillbaka till Egypten.

– Som vi bedömer säkerhetsläget i dag behöver de inte evakueras, säger Daniel Frykholm.

Telekomjätten Ericsson har höjt sin beredskap i Egypten. Bolaget rekommenderar sina 700 anställda i landet att jobba hemifrån.

– Vi följer situationen noggrant, säger Fredrik Hallstan, presstalesman på Ericsson.

Teknikkoncernen ABB har mer än 1 000 anställda i Egypten.

"Oroligheterna har inte inneburit någon större påverkan på verksamheten. Vi har gjort några mindre justeringar när det gäller arbetsskiften för att garantera säkerheten för våra medarbetare. Vissa reserestriktioner har också införts", säger Christine Gunnarsson, presschef på ABB, i ett mejl.

TT / Ny Teknik

Mer om: Ericsson ABB

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt