Super Mario blir intelligent med artificiellt intelligens

2015-01-19 08:48  
Ett program gör Super Mario mottaglig för goda råd från spelaren. Foto: Nintendo

TEKNIKSVEPET. Nintendos spelfigur Super Mario blir intelligent och kan undvika farliga situationer. Här är ett urval av de senaste tekniknyheterna runt om i världen.

Studenter vid det tyska Tübingen-universitetet har tagit ett program som ger Super Mario artificiellt intelligens och mottaglig för goda råd från spelaren, skriver Engadget.

Nya dokument visar att den amerikanska säkerhetsorganisationen NSA infiltrerat Nordkorea i mer än tio år. Och kunde därför snabbt slå fast att det var Nordkorea som hackade Sonys sajt i protest mot filmen "The Interview" som gör narr av Nordkoreas ledare Kim Jong Un, rapporterar The New York Times.

Det amerikanska spelutvecklingsföretaget Moneyhorse Games har hackats på grund av sin Kim Jong Un-parodi Glorious Leader, skriver Engadget.

San Francisco-företaget Uber, som lanserat en webbaserad taxidelningstjänst har mött motstånd i Europa. Men företagets vd Travis Kalanick utlovar 50 000 nya jobb i Europa om Uber får klartecken, rapporterar BBC.

Datorspel bör ses som en sport bland andra sporter, skriver Centerpolitikern Richard Nordin i en debattartikel i SvD.

Lars Anders Karlberg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt