Stockholm förlänger kritiserade IT-avtalet

2013-05-28 15:25  

Stockholms hårt kritiserade avtal med Volvo IT förlängs i två år, till och med 2016. Staden kan också förlänga avtalet för de kommunala skolor i två år till.

Med 52 röster mot 45 beslutade kommunfullmäktige i Stockholm på måndagen att förlänga avtalet med Volvo IT.   

En rapport från utbildningsförvaltningen i Stockholms stad sågar avtalet.

– Volvo IT är ett stående skämt i skolorna. Det är oseriöst och oansvarigt att förlänga avtalet, menade miljöpartisten Julia Finnsjö, enligt Dagens Nyheter, under fullmäktigemötet.

– Skulle det här vara i någon annan kommun i landet så vore det en skandal utan dess like, men här i Stockholm är inte fem miljarder kronor så mycket, sade Jan Valeskog (S).

Stockholms finansborgarråd bemötte kritiken:

- Vi har genomfört standardisering och konsolidering inom it-området. Problemen måste lösas. De långa inloggningstiderna är oacceptabla och det är upp till leverantören. De har kort tid på sig, sade Sten Nordin (M), enligt DN.

Som Ny Teknik berättat  har kritiken varit massiv mot it-systemet i Stockholms skolor, som levereras av Volvo IT efter en upphandling för fyra år sedan. 

Företaget har tagit fram ett åtgärdsprogram för att komma till rätta med problemen.       

   

Tiina Moilanen Demargne

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt