Sony ska överleva med innovation

2007-12-12 16:00  

Nya nätverkstjänster för Playstation 3, Oled-tv och musikspelare med robot-teknik ska hjälpa Sony att ta tillbaka tätpositionen bland hemelektroniktillverkarna. Det lovar Sonys vd Howard Stringer.

Sony har nu under flera år ägnat sig åt att skära i kostnader och i övrigt sanera i företaget, som en gång var ledande på högteknikprylar för hushållsmarknaden, men som inte hängde med i teknikutvecklingen och blev omsprunget av konkurrenter.

Nu kommer nästa fas, sade Stringer till näringslivsjournalister vid ett möte i Tokyo i går. Företaget ska satsa på innovativ teknik och bygga ut möjligheterna att använda spelkonsolen Playstation 3 för olika typer av underhållning.

Platta tv-apparater som använder organiska lysdioder är ett annat område där Sony ska visa framfötterna, enligt Stringer. I förra månaden lanserades en 11-tums Oled-tv på den japanska marknaden. Den är tunn och visar en skarp bild. Nästa år kommer tv-typen att börja säljas även i USA.

Roliga små musikspelare med robotegenskaper är ett annat område som Sony tänker satsa på. Spelaren Rolly, en dansande äggliknande spelare med vingar som kan flaxa, kom i höstas. Den ska följas av andra spelare som kan hitta på olika hyss.

Robotar, där Sony för några år sedan var framstående med sina robothundar Aibo, lägger Sony åt sidan. Konkurrensen från andra japanska företag som Honda och Toyota är för stor på robotsidan, rapporterar ap.

Håkan Abrahamson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt