Sony i Lund slipper nytt stålbad

2014-02-13 08:55  
Sonykoncernen anställda i Lund klarar sig denna gång. Foto: Helen Ahlbom

Sonykoncernen ska skära bort ytterligare 5 000 anställda. -Men vi i Lund klarar oss, och planerar nyanställningar, säger Bengt-Arne Molin, chef för Sony Mobile i Sverige.

Japanska Sony räknar med att göra en förlust på cirka 7 miljarder kronor för helåret, som slutar sista mars. Så sent som i oktober hoppades ledningen fortfarande på vinst.

Ännu ett besparingsprogram startar, och ytterligare 5 000 anställda av bolagets 150 000 ska bort. Våren 2012 beslutade ledningen om neddragningar på 10 000 anställda. Den gången fick det konsekvenser för Lund. I oktober 2012 varslades 650 anställda från Sony Mobile.

-Sonys nya neddragningar berör inte affärsområdet Sony Mobile, och alltså inte verksamheten i Lund, säger Bengt- Arne Molin, chef för Sony Mobile i Sverige.

Ny Teknik rapporterade i förra veckan att Sony Mobile planerar att anställa cirka 50 personer i år, bland annat för att klara den nya viktiga satsningen på kroppssnära teknik, det som branschen kallar wearables.

Den satsningen påverkas inte av det nya beskedet om att koncernen ska dra ner antalet anställda med 5 000.

-Nej, vi planerar fortfarande att anställda ungefär 50 personer i år, säger Bengt- Arne Molin till Ny Teknik.

 

Mer om: Sony Mobile

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt