Sony Ericsson flyttar till Lund

2011-12-19 13:10  
Tar sitt pick och pack och drar – till Malmö. Foto: Scanpix

Sony Ericsson flyttar huvudkontoret från London till Lund - och inte Tokyo. Och vd Bert Nordberg flyttar hem till Malmö.

Sony Ericssons vd Bert Nordberg flyttar hem till Sverige, närmare bestämt till ett hus i centrala Malmö, rapporterar Öresundsinstitutets magasin Job@Magt.

- Det legala huvudkontoret och styrelsens säte har redan tidigare funnits i Lund. Vi behåller försäljning, markandsföring och kommunikation i London. Men det är klar att med VD:s flytt brukar det följa med en del. Som VD brukar man tycka om att ha saker runt sig, sa Bert Nordberg på konferensen Summit Östesund, enligt ridningen.

Sony Ericsons huvudkontor flyttar alltså till Lund, där Sony Ericsson redan har närmare 3 000 anställda.

Orsaken anges vara ”den skånska kompetensen inom mobil- och radiokommunikation”. Samtidigt öppnar dock Sony Ericsson ett utvecklingskontor i Köpenhamn, där Sony har sitt Nordenkontor.

Ny Teknik har tidigare rapporterat om att Bert Nordberg varit i Köpenhamn för att titta på möjligheterna att sätta upp en utvecklingsenhet. Där finns en hel del kompetens sedan Nokia lagt ner sin utvecklingsenhet.

Det var i oktober som det blev klart att Ericsson säljer sin andel av Sony Ericsson till Sony för cirka 9,5 miljarder kronor.

Mer om: Sony Ericsson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt