Sms-varning för sista gången

2008-06-13 09:56  
Viviane Reding

Om två veckor går fristen ut. I juli måste Europas mobiloperatörer sänka priserna på sms och mobil datatrafik, annars tänker EU-kommissionären Viviane Reding ta till hårdhandskarna.

Viviane Reding har in i det längsta försökt få operatörerna att frivilligt sänka roamingavgifterna på sms och mobil datatrafik. Avgifterna är oskäligt höga tycker hon.

Men vid ett möte i Luxemburg med EUs ministrar för telekomfrågor på torsdagen sade hon att de uppgifter hon fått från operatörerna om prissänkningar inte imponerar.

Operatörerna har sänkt roamingavgiften på sms från i snitt 29 cent till 28 cent, och det är för lite menar Reding. Roamingavgiften för nedladdning av 1 MB data ligger på över 5 euro. Även detta är på tok för mycket, menar EU-kommissionen.

Om inte operatörerna drastiskt sänker roamingavgifterna kommer kommissionen att kräva prissänkningar via lagstiftning. Det har man gjort när det gäller roamingavgifter på röstsamtal.

Håkan Abrahamson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt