Skype storsatsar <br/>i Stockholm

2010-12-06 15:21  

Skype planerar att öka personalstyrkan vid sitt kontor i Stockholm från dagens 35 till närmare 100. <br/>– Vi växer så fort vi kan, säger Jon Bergenheim, tf produktchef för audio vid Skype.

All Skypes utveckling inom audio och video sker vid ett kontor som ligger bakom en diskret glasdörr alldeles intill Slussen i centrala Stockholm.

Om några månader går flytten till större lokaler i Münchenbryggeriet, en bit västerut på Södermalm.

– Vi är omkring 35 idag och ska bli 50 till årsskiftet, men det nya kontoret har plats för 100, säger Karlheinz Wurm, ansvarig för Skypes utveckling inom audio och video.

– Stockholm är bra eftersom universiteten håller så hög klass. Dessutom har staden gott rykte så det är lätt att få folk att flytta hit, fortsätter han.

Att det kan behövas kvalificerade personer från andra länder beror dels på att det är speciella nischkunskaper som krävs, dels på att konkurrensen är stor från andra teknikföretag inom samma område, som exempelvis Spotify.

– Vi har ganska höga krav, konstaterar Jon Bergenheim, tf produktchef för audio vid Skype.

De områden som är viktiga är förutom audio och video även nätverksteknik och mobilteknik.

Ny Teknik konstaterade nyligen att nya svenska teknikföretag inte kommer i närheten av att kompensera för forlorade arbetstillfällen på bland annat Ericsson.

Tio av de mest hyllade svenska teknikföretagen har sammantaget inte mer än knappt tusen anställda idag.

Mats Lewan

Mer om: Audio Video

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt