Sigge Eklund gör<br></br>bloggandet sökbart

2006-09-26 09:39  
Sigge Eklund, författare och formgivare och nu bloggutvecklare på Aftonbladet Nya Medier. (http://www.siggeeklund.se/)

Aftonbladets bloggansvarige, den kände författaren och formgivaren Sigge Eklund, lanserar i dag en helt ny sökmotor som håller koll på över 4.000 bloggar och minst 10.000 dagliga webbinlägg.

- Bloggsök.se kommer att bli ett banbrytande verktyg för alla som vill veta vad vanligt folk tycker och inte bara vad tidningarna och kommersiella webbplatser skriver, säger Sigge Eklund i en nyhetsartikel på Aftonbladet.se på tisdagen.

Sigge Eklund har på kort tid blivit en ikon i bloggvärlden efter att han förra hösten skapade Bloggportalen.se där han samlade andra bloggares bloggar och skapade embryot till den bloggkatalog som Aftonbladet nu äger.

Sigge Eklund blev en superkändis förra våren när han kom ut med romanen "Det är 1988 och har precis börjat snöa". Det är en naken, smärtsam uppgörelse med Sigge Eklunds far Klas Eklund, känd nationalekonom, som var en av förre finansministern Kjell Olof Feldts "pojkar" på finansdepartementet och sedan många år tillbaka chefekonom på SEB.

Efter den boken började Sigge Eklund blogga på allvar och kände samtidigt ett behov av att skapa en katalog över andra svenska bloggare.

Så var Bloggportalen.se född och ett halvår senare, i mars 2006, köpte Aftonbladet Nya Medier upp Bloggportalen och gjorde Sigge Eklund till utvecklingsansvarig för Aftonbladets nya bloggsatsning.

I dag har Bloggportalen.se 4.199 bloggar indelade i 32 kategorier. Med den nya sökmotorn Bloggsök.se blir det enklare att kryssa sig fram i bloggvärlden.

Man söker helt enkelt i fritext på ord och ämnen, vilket gör att det automatiskt skapas en topplista över de mest sökta orden.

- Bloggsök.se kommer att bli en fantastisk trendmätare. Topplistan visar vad bloggarna tycker är mest aktuellt just nu, säger Sigge Eklund.

Nåja, så unik är kanske inte Bloggsöks trendlista. Den liknar mesta alla andra sökmotorlistor med orden sex i topp - sex, Jodenius, otrohet, porr, knulla och Thailand i nämnd ordning.

Lars Anders Karlberg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

Här är reglerna för kommentarerna på NyTeknik

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Aktuellt inom

Debatt

COMSOL