Se Googles vd bli grillad

2009-11-13 09:08  

Är Google för stort? Är Google elakt? Varför vill Google skanna en massa böcker? Vad är Google Wave? Se när Googles vd blir grillad i en uttömmande intervju.

Det är nyhetstjänsten Cnet News som gjort en initieradintervju på 20 minuter med Googles vd Eric Schmidt, vid sökjättens huvudkontor i Mountain View i Silicon Valley.

Eric Schmidt får bland annat redogöra för den välkända punkten i företagets egna riktlinjer: "Det går att tjäna pengar utan att göra onda saker.", och berättar att det i grund och botten är ett sätt att ständigt vara öppen för intern kritik -- anställda ska alltid kunna ta upp frågor kring verksamheten om de tycker att Google gör fel.

Och när Cnet frågar om Google blivit för stort, har för mycket information eller skulle kunna missbruka informationen, återkommer han till ett viktigt mål för Google, att göra det som är bra för användarna.

Eric Schmidt berättar också om mobilsystemet Android och om det kommande "operativsystemet" för små bärbara datorer, Chrome OS.

Här är intervjun, plus lite kommentarer från Cnets journalister kring det som Eric Schmidt inte svarade på.

Mats Lewan

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt