Se dammsugaren matas med knäckebröd

2010-03-29 13:43  
Samsung Navibot kommer att kosta 7 000 kronor i butik.

Tappade du knäckebrödspaketet i golvet i morse? Inga problem. Robotdammsugaren tar hand om det när du är på jobbet. Men inte för stora bitar bara.

Nu får inte Electrolux vara ensam om att ha en dammsugare som sköter sig själv när man gått hemifrån.

Samsung kommer i april med sin högelektroniska Navibot, som ska säljas för ett par tusenlappar lägre pris än Electrolux Trilobite, som kan kosta drygt 10 000 kronor som mest.

Och redan ligger det ett dussintal videoklipp på Youtube som visar hur Navibot seglar fram och likt en krabba föser in maten i munnen med klorna.

Ett kul klipp från den ryska elektroniksajten mobile-review.com visar hur dammsugaren matas med knäckebröd för att testa gränserna för hur stora bitar den orkar svälja.

Se klippet här.

Enligt Samsungs pressmeddelande är det Navibots elektronik som slå knock på konkurrenterna.

På dammsugarens ovansida sitter en vidvinkelkamera som ser i 167 grader och filmar med 30 bilder i sekunden.

Bilderna skickas till dammsugarens hjärna som består av två mikroprocessorer som ritar upp en karta över rummet.

38 stycken sensorer håller koll på var Navibot befinner sig i lägenheten . Sensorerna ser till att den inte ramlar ned för trappan och hjälper den över trösklar.

Lars Anders Karlberg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt