Samsung vill stoppa Iphone 4S

2011-10-05 16:11  

Minde än ett dygn efter att amerikanska Apple visade upp sin nya Iphone 4S för världen skruvar  koreanska Samsung upp den pågående patenttvisten med krav på säljstopp av Iphone 4S.

Samsung säger i ett pressmeddelande på onsdagseftermiddagen att man planerar att lämna in en begäran om ett tillfälligt föreläggande i Paris och Milano där man vill att domstolarna hindrar försäljningen av Iphone 4S i Frankrike och Italien.

Samsung åberopa två patentintrång inom 3G-tekniken, där Samsung har en stor patentportfölj.

Samsung menar att Apples intrång är för allvarligt och att försäljningen av iPhone 4S därför bör förhindras.

- Apple har fortsatt att uppenbart överträda våra immateriella rättigheter och åka snålskjuts på vår teknologi. Vi kommer följaktligen att hålla fast vid att skydda vår immateriella egendom. Samsung planerar också att begära tillfälliga förelägganden i övriga länder efter ytterligare granskning, skriver Samsung i ett pressmeddelande.

Detta är Samsungs hämnd i den pågående tvisten med Apple om Samsungs nya surfplatta Galaxy Tab 10.1.

Apple hävdar att Samsung gör intrång på Apples Ipad 2 och lyckades få en domstol i Tyskland att tvinga Samsung att plocka bort sin surfplatta från montern på den stora prylmässan IFA i Berlin i september.

Lars Anders Karlberg

Mer om: Samsung Iphone

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt