Samsung uppmanar till telefon-inlämning

2016-09-14 11:42  

I spåren av problemen med Galaxy Note 7 ber Samsung köpare att återlämna telefonen. Företaget har också anmält problemen till Elsäkerhetsverket.

Efter incidenter när Samsungs mobiltelefon Galaxy Note 7:s litiumjonbatteri fattat eld har företaget återkallat modellen globalt. I Sverige uppmanas användare att lämna in sin telefon - och få en annan i utbyte.

På sin hemsida skriver Samsung: Vi ber de konsumenter som redan har en Galaxy Note7 att stänga av den och använda sin tidigare telefon istället. Vi kommer att ersätta deras Note7 med en ny, med start i oktober.

– Vi uppmanar alla att ta kontakt med oss och delta i vårt utbytesprogram, våra kunders säkerhet är högsta prioritet, säger Hanna Brenner, presskontakt för Samsung.

Läs mer:

Läs mer: Här är Samsungs snabbfix för exploderande Note 7

Hon påpekar också att insamlingen av telefonen sker innan modellen haft säljstart i Sverige, så relativt få telefoner bör finnas på marknaden.

Gäller problemet bara Galaxy Note 7 eller även andra modeller?

– Nej, det här specifika problemet gäller bara Note 7.

Samsung har även lämnat in en anmälan om Galaxy Note 7 till Elsäkerhetsverket. Myndigheten kommer nu att följa Samsugs säkerhetsåtgärder.

– Efter någon månad följer vi upp hur det går, hur många telefoner de får tillbaka och om de fortfarande står fast vid sin riskbedömning, säger Karl-Hugo Hult, ansvarig för marknadskontroll på Elsäkerhetsverket.

– Nu ligger initiativet ligger hos förtaget eller aktör som säljer produkten.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt