PTS utreder sms-röra hos Telenor

2016-03-03 06:28  
Foto: Pixabay

En uppdatering skickade kundernas meddelanden till okända. Nu granskas händelsen.

När mobiltelefonoperatören Telenor uppdaterade sina system natten mot tisdagen gick något fel och en mängd sms gick till fel mottagare. Nu ska Post- och telestyrelsen (PTS) utreda händelsen.

På Telenors Facebooksida och i medier har drabbade kunder vittnat om sms-röran. Privata sms från okända personer, avsedda för någon annan, har dykt upp i deras telefoner. Det har bland annat handlat om sjukanmälningar, meddelanden med sexuella anspelningar och meddelanden som har feltolkats så att polis tillkallades.

Teleoperatörerna är skyldiga att skydda sina kunders integritet. När händelser som denna inträffar ska både PTS och drabbade kunder informeras skyndsamt.

PTS vill nu klargöra vad som orsakade felet, hur Telenor hanterade det och vilka åtgärder bolaget har vidtagit för att det inte ska hända igen.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt