Polisen vill sätta P för tältande gameare

2008-11-06 13:52  
Med kupévärmare i tältet på Sveavägen i Stockholm härdar entusiasterna ut i kylan, två veckor före spelet släpps. Foto: Roger Rosenlund

Polisen vill stoppa tältköer i Stockholm city inför kommande release av World of Warcraft natten mot 13 november.

Stora spelreleaser blir allt oftare en anledning till jippon och/eller happenings av olika slag. När Grand Theft Auto släpptes i somrashttp://www.nyteknik.se/nyheter/it_telekom/dataspel/article332456.eceslogs de första tälten upp två veckor innan den officiella försäljningen kunde börja.

Den gången frestade Webhallen med PS3 och Xbox 360-konsoler för en krona till de tio första i vardera kön. När nu en av världens allra största speltitlar, World of Warcraft, får en ny expansion så tyder allt på att det än en gång blir en fest för spelintresserade i hela Sverige. Enbart Webhallen i Stockholm räknar med att minst 1500 personer kommer och hämtar ut sitt förbokade spel vid tolvslaget.

Det här är ingenting polisen är förtjust i. Enligt Webhallen har de fått påstötningar att inte uppmuntra till tältningar utanför sin lokal på Sveavägen i Stockholm city. På polisens tillståndsenhet känner man inte till ärendet direkt.

- Det kan vara poliser i yttre tjänst som tagit den diskussionen med dem. Enligt ordningslagen så måste man ha ett tillstånd för att sätta upp ett tält på offentlig plats, säger Margaretha Peterson på tillståndsenheten.

Webhallen blir den officiella, stora eventbutiken för WoW-släppet, därför anordnas även en mängd sidoevents till lanseringen av spelet. De som klär ut sig bäst till sina spelkaraktärer, så kallat cosplay, och som sedan levererar sin bästa WoW-dans, kan vinna datorer. De odödas tunga metalldans, Blood Blood elfs struttande, trollens capoeira-moves som troll m.fl. ställs alltså mot varandra i en slags live lets dance-tävling.

Producenten Rob Foote kommer även vara på plats och signera exemplar av spelet.

Förra gången, i januari 2007, när expansionen Burning Crusade släpptes såldes 2,4 miljoner exemplar av spelet det första dygnet.

Roger Rosenlund

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt