Nya regler för drönare stoppar Amazon

2015-02-16 13:10  
Amazons drönare påverkas av de nya reglerna. Foto: Amazon

Amerikanska luftfartsmyndigheten FAA har tagit fram nya regler för kommersiellt bruk av drönare. För Amazon blir reglerna ett hinder för planerna att släppa paket med drönare.

De nya reglerna tillåter amerikanska förare att flyga en drönare åt gången, inom synhåll och utan att släppa ifrån sig någon last.

FAA:s förslag kräver att operatören, eller piloten, klarar ett förarprov med både en teoretisk och praktisk del. Ytterligare begränsningar förbjuder föraren att köra sin drönare i mörker eller nära flygplatser och inom 150 meters höjd, i max 160 kilometer i timmen.

Det är inte klart när de nya amerikanska reglerna börjar gälla, men amerikanska tidningsuppgifter spekulerar att det kan ta flera år.

De nya reglerna kan stoppa Amazons planerade paketleveranser med hjälp av drönare. Amazons Paul Misener beklagar sig i ett pressmeddelande över förslaget, men säger att företaget inte ger upp än.

- Vi är fast beslutna att förverkliga vår vision för Prime Air och är beredda att distribuera där vi har lagligt stöd för det, säger han.


 Följ Ny Teknik på Facebook!

Katarina Juréen

Mer om: Drönare Amazon

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt