Ny chef för Sony Mobile i Lund

2012-04-04 08:18  
Kuni Suzuki Foto: Kuni Suzuki

Mobilutvecklarna i Lund får en ny chef. Japanen Kuni Suzuki ersätter Bert Nordberg som vd för Sony Mobile. Suzuki får ansvaret att ”se över mobilaffären”.

När Sony köpte Ericssons andel av mobilbolaget flyttade Bert Nordberg hem till Sverige, och började tacka ja till olika styrelsejobb. Sedan dess har många undrat när han skulle lämna vd-posten. På onsdagsmorgonen kom beskedet.

Ericssonveteranen Bert Nordberg, som varit chef för Sony Ericsson sedan 2009, lämnar vd-posten på nybildade Sony Mobile den 16 maj. Han blir dock ordförande i bolaget, och Sonychefen Kazuo Hirai öser beröm över Nordberg i pressreleasen.

”Bert Nordberg har gjort ett enastående jobb för att förändra Sony Ericsson, nu Sony Mobile, från ett företag som gör enkla mobiler till ett som gör smarta mobiler”, skriver Kazuo Hirai.

Bert Nordberg förefaller dock inte vara någon långsiktig lösning som ordförande i bolaget. I pressreleasen preciseras att han kommer att vara ordförande ”under den kritiska perioden när företaget integreras med Sonygruppen”.

Sony Mobiles nya chef, Kuni Suzuki, är ansvarig för planering och design av alla Sonys konsumentprodukter. Som vd för mobilbolaget fges han nu ansvaret att ”se över mobilaffären, som Sony identifieras som en kärnverksamhet, med smarta mobiler, surfplattor och persondatorer”.

Exakt vad det kommer att innebära lär han väl återkomma till.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

Här är reglerna för kommentarerna på NyTeknik

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Aktuellt inom

Debatt

COMSOL